Vi forhandler hey planet, Læs mere længere nede på siden

-25%
0 anmeldelser
Model/varenr.: HP9800

hey planet

De blev grundlagt i slutningen af 2016 af insektforsker Malena Sigurgeirsdottir og socialiværksætter Jessica Buhl-Nielsen.

Deres mission er at skabe en mere bæredygtig madkultur ved at integrere insekter i fødevare

Alle produkter er glutenfri

Deres produkter bliver produceret i Danmark

hey planet historien:

 • En insektforsker og en social iværksætter mødes i København okotober 2016 og de begynder at tale. De taler om globale problemer; underernæring, fødevaresikkerhed, ulighed mellem kønnene og insekter. Insekter, argumenterer Malena, er den mest næringsrige ressource med et meget lille klimaaftryk. De er relativt lette at producere, frie for pesticider og antibiotika og så optager de meget lidt plads, da de kan dyrkes vertikalt i byer. Derudover, kan de endda fodres på madspild.

5 år siden i tanzania

 • Hun ved alt dette, fordi hun selv har oplevet det og studeret emnet i 5 år. Som vegetar var hun ikke så sikker på at spise græshopperne, som hun fik serveret af sin værtsfamilie i Tanzania. Men det ville nok være bedst at integrere sig i den lokale kultur, tænkte hun. Efter at have spist insekter i næsten et år følte hun sig mindre træt og blodtallet var steget, efter at hun havde indtaget mere protein, jern og B12-vitamin fra græshopperne.

Smagen af en revolution!

 • hey planet er gået på en mission for at redde planeten, ved at skabe et helt nyt marked for insekt-baserede fødevarer. Målet er at gøre folk opmærksomme på insekters ernæringsmæssige kvaliteter og integrere insekter i en normal del af vores kost, så vi kan skabe en mere bæredygtig madkultur.  Vi vil også arbejde direkte i udviklingslandene, hvor vi kan støtte kvindelige landmænd i at øge deres produktion for at forsørge sig selv økonomisk, samtidig med at vi bekæmper ernæringsmangel.

Bæredygtighed

 • Insekter har mange af de næringsfordele som vi får fra kød og har en klimapåvirkning som minder om planter. Deres mission er at integrere insekter i fødevarer, da de er velsmagende, næringsrige og bæredygtige at producere. Insekter er meget effektive til at omdanne input (foder og vand) til proteiner, som vi kan spise. Deres såkaldte feed-conversion ratio er meget bedre end andre animalske proteinkilder, da insekter er koldblodede og reproducerer rigtig hurtigt. I sammenligning med nogle planteproteiner så kan det endda også argumenteres, at insekter er mere bæredygtige. For eksempel kræver produktionen af soyabønner en del plads og vand, hvor insekter kan produceres vertikalt.

Er produkterne veganske eller vegetariske?

 • Nej, hey planet produkter indeholder insekter og kan derfor ikke klassificeres som vegansk eller vegetarisk. Mange veganere og vegetarer de har mødt acceptere dog at spise insekter, da de kan hjælpe med at dække vigtige ernæringsmæssige behov, herunder vitamin B12 og protein; da de er bæredygtige at producere; og fordi der er en høj standard for dyrevelfærd, og der ikke er noget, der tyder på, at insekter føler smerte.

Bruger de hele insekter eller pulver i produkterne?

 • De bruger kun pulveriserede insekter, hvilket betyder hele insekter, der er malet til fint pulver. Dette gør deres produkter appetitlige at se på for os vestlige forbrugere, og det har også den fordel, at det giver en høj koncentration af ernæring. 

Hvad smager insekter af?

 • De insekter, hey planet bruger i øjeblikket, er buffalo-larver og fårekyllinger. Buffalo-larver har en dejlig nødde-smag meget lig peanuts, mens fårekyllinger har dybere noter af umami. Begge er ideelle til bagning, at tilføje i smoothies eller grød.

Hvor kommer insekterne fra?

 • De insekter, de bruger mest er buffalo-larver, som kommer fra farme i Holland. Buffalo larven er opdrættet vertikalt i en slags hyldesystem, så det optager meget lidt plads. fårekyllinger er fra lignende farme. I øjeblikket får de fårekyllinger fra en farm i Canada. 

Føler insekter smerte?

 • Der er blevet gennemført en række undersøgelser for at vurdere dyrevelfærden for insekter. Der er ingen beviser for, at insekter kan føle stress eller føle smerte. Det er et område som der stadig forskes i. 

Er det ikke bedre at være vegetar eller veganer end at spise insekter?

 • hey planet synes, det er fantastisk, hvis en person vælger at være Veganer/vegetar. Men hvis du ønsker at have en bæredygtig kost er det mere kompliceret end at sige, at det skal være 100% vegansk eller vegetarisk. At have en bæredygtig kost betyder, at din giver din krop med alle de nødvendige næringsstoffer for så få ressourcer som muligt. Afhængigt af hvor du får din mango/avocado/sojabønner fra, er det ikke nødvendigvis mere bæredygtig end at spise insekter Siden insekter er meget rig på protein, vitamin B12, jern og en række andre mineraler og vitaminer.  Vi anbefaler, at du tjekker EAT-Lancet forum for at lære mere om at have en bæredygtig kost. 

Er der ikke brug for rigtig mange insekter til at fodre folk i forhold til andet kød?

 • Insekter er ekstremt effektive til at omdanne det foder, de spiser, til mere kropsmasse, hvilket betyder, at de vokser hurtigt. wholi insekter kommer fra vertikale farme og optager meget lidt plads. På den måde er det muligt at producere en stor mængde insekter i forhold til f. eks oksekød, som tager ekstreme mængder af ressourcer.

Ødelægger hey planet ikke naturen ved at tage alle insekterne fra deres habitat?

 • Nej. Insekterne opdrættes på farme og tages ikke fra naturen. At spise insekter i forhold til mange andre proteinkilder hjælper faktisk naturen, da det kræver mindre foder, mindre vand og mindre jord at producere.

Hvordan bliver insekterne dræbt?

 • Forskellige farme bruger forskellige teknikker, som alle er godkendt, sikre og tager hensyn til dyrenes velfærd. Det kan fx være nedfrysning eller co2.

Er insekter sunde?

 • Insekter er meget næringsrige, især når man sammenligner med, hvor få ressourcer, der er nødvendige for at producere dem. Insekter er et dyr, og derfor er kvaliteten af protein høj, med alle 9 essentielle aminosyrer. Dette kan være en udfordring at få nok af, hvis du ikke spiser noget kød. Proteinet har også en høj fordøjelighed. Insekter indeholder vitamin B12, som er svært at få fra en plante-baseret kost, samt jern, magnesium, calcium og zink. Insekter indeholder fibre, i modsætning til alt andet kød. 

Er insektsnacks økologiske?

 • Alle deres ingredienser er certificeret økologisk, bortset fra insekterne. Årsagen til, at insekterne ikke er certificeret er, at der mangler EU-regulering på området, og det er derfor ikke muligt at certificere dem endnu. Men de insekter, de bruger, er blevet opdrættet uden brug af pesticider eller antibiotika. 

Protien

 • Protein er et vigtigt næringsstof, der kræves for at opbygge, vedligeholde og reparere celler i kroppen. Amino syrer er byggestenene i protein. Der er 20 aminosyrer og 9 af dem er defineret som de essentielle aminosyrer. De essentielle aminosyrer er syrer, som din krop ikke kan skabe i sig selv, men som vi skal opnå ved at spise mad. Så når du spiser dit daglige protein, bør du altid overveje 3 faktorer: kvalitet, fordøjelighed og kvantitet. Den bedste form for proteinkilde indeholder alle 9 essentielle aminosyrer (høj kvalitet), en masse protein (mængde) og er let fordøjet og absorberes af vores krop (fordøjelighed). insektprotein er en af de bedste proteinkilder, da de indeholder alle 9 essentielle aminosyrer, giver os 60-75% protein og har en fordøjelighed op til 98%. Ved at spise insektmel du får det bedste protein på en bæredygtig måde.

Fiber

 • Fiber er de ufordøjelige dele af plantemad, som findes i grøntsager, frugt, korn og bælgfrugter. Det er en type kulhydrat, der hjælper med at holde vores fordøjelsessystemer sunde og rene. Fibre passerer gennem vores krop ufordøjet og forbedre tarmene og skyller skadelige stoffer ud af vores system. Det er dog ikke kun planter som indeholder fibre – insekter indeholder også en betydelig mængde fibre. Den mest almindelige form for fiber hos insekter er kitin, en uopløselig fiber, der stammer fra exoskelettet. Kitin er meget godt for os, da det er kendt for at have antibakterielle og antisvampe egenskaber, der giver mange potentielle sundhedsmæssige fordele.

Essentielle vitaminer & mineraler

 • Spiselige insekter er meget høje i protein, fiber, Omega-3, jern og vitamin B12. Men insektmel indeholder også en masse andre essentielle vitaminer og mineraler. Dette omfatter vitamin A, D og E og mineraler som calcium, magnesium og zink. Insekters næringsprofil er næsten for godt til at være sandt og kan give dig en masse ernæring i den bedste kvalitet og kvantitet.  

Producent: hey planet

Leverandør: ORGANIC Beauty Supply ApS