Vi forhandler Rice & Carry. Læs mere længere nede på siden

-15%
211,65  m/Moms
249,00  m/Moms
Du sparer: 37,35
0 anmeldelser
Model/varenr.: RC8814
Udsolgt
-15%
152,15  m/Moms
179,00  m/Moms
Du sparer: 26,85
0 anmeldelser
Model/varenr.: RC8791
Udsolgt
-15%
109,65  m/Moms
129,00  m/Moms
Du sparer: 19,35
0 anmeldelser
Model/varenr.: RC2263
-15%
152,15  m/Moms
179,00  m/Moms
Du sparer: 26,85
0 anmeldelser
Model/varenr.: RC8777
Udsolgt
-15%
237,15  m/Moms
279,00  m/Moms
Du sparer: 41,85
0 anmeldelser
Model/varenr.: RC8760

Rice & Carry

Det hele startede med en idé Sri Lanka... upcycling produkter fremstillet af brugt rissække og plastik som skulle være med til at løse miljø problemer omkring affald og samtidig skabe arbejdspladser til kvinder.

Så den første taske fra Rice & Carry-Lanka Upcycles blev fremstillet i 2012 og den gang var der mange som ikke kunne forstille sig at bruge en taske fremstillet af brugte rissække.

I dag anvender Rice & Carry-Lanka Upcycles mere end 60.000 rissækker og krydderisække og 120.000 plastflasker om året og samtidigt har de ansat mere end  25 kvinder fra landsbyer til en god løn.

De producere rygsækposer, indkøbstasker og muleposer

Inden rissækkene og krydderisækkene samt plastikken sætte i produktion bliver det grundigt renset, vasket og tørret.

Deres produkter er i dag mærket og godkendt af WFTO som står for World Fair Trade Organization og i dag er Rice & Carry-Lanka Upcycles en velrenommeret virksomhed med speciale i genbrug og produktion af affaldsmaterialer

Deres mission er at tilbyde lokale løsninger til den globale affaldskrise og øge antallet af jobs til kvinder fra deres landdistrikter og fremme fair trade-principper.

Hvordan får de fat i deres affald:

 • De køre selv rundt og samler op, og de har sat deres egne affaldsspande op samt indgået aftaler med andre virksomheder lige fra produktions virksomheder til butikker for at samle så meget affald som overhovedet muligt – alt fra rissække til plast, alt hvad der kan lave upcycling produkter af
 • Udover deres 25 ansatte håndværkere, samarbejder de også med små familievirksomheder og kvindeforeninger i den østlige provins af Sri Lanka

For at Rice & Carry-Lanka Upcycles kan været et mærket WFTO - World Fair Trade Organization firma skal de overholde følgende fair trade-principper

 • Solidaritet, tillid og gensidig respekt er vores kerneværdier, og hvordan de bygger forhold til forretningspartnere især.
 • Deres leverandører overvåges regelmæssigt for at sikre, at der ikke er involveret børnearbejde eller tvangsarbejde.
 • Fabrikken er lukket på søndage og helligdage. På den internationale kvindedag er alle med betalt orlov.
 • Gode og sikre arbejdsbetingelser
 • At øger opmærksomheden omkring mål og principper for fair trade og overholder ærlig reklame og markedsføring.
 • De skal være gennemsigtige omkring deres produktionsproces og det skal være muligt at  besøge deres fabrik i Komari og se bag kulisserne.
 • De skal sikrer, at alle deres ansatte får en månedlig indkomst over den nationale mindsteløn, og at vi bidrager til en pensionskasse.
 • De skal være imod enhver form for forskelsbehandling baseret på race, køn, religion eller handicap. Mere end 80% af vores arbejdstagere er kvinder.
 • At støtter især kvinder fra landdistrikter til at udfolde deres potentiale - og være stolte over at se dem blomstre til kreative og dygtige kunsthåndværkere.
 • Miljøbeskyttelse ligger i hjertet af deres forretning og skal genanvende og fremstille produkter fra affald og lærer om miljøudfordringer.

Rice and Carry-Lanka Upcycles har modtaget følgende Awards for deres arbejde og indsats:

 • 2014 Innovation Award - Good Marked Approved
 • 2016 Zero Waste Award – Good Market Approved
 • 2018 Environmental Impact Award – Good Market Approved

Hvad er Good Market Approved

Er en non-profit organisation og en voksende bevægelse af mennesker over hele verden, der arbejder for forandring, de prioriterer mennesker, miljøet og vores klode i deres daglige liv og i deres arbejde.

De støtter virksomheder der deler deres værdier samt finder kreative måder at tackle sociale og miljømæssige udfordringer på, ved at træffe forskellige valg der ændrer de reglerne og skaber deres egen økonomi, der er god for mennesker og god for planeten.

Importør og leverandør: ORGANIC Beauty Supply ApS