Forhandler hampete fra BORNHOLMERHAMPEN. Hampen er dyrket økologisk på Bornholm hvor teen også produceres. Læs mere om deres lækre hampteer længere nede på siden.

-15%
55,21  m/Moms
64,95  m/Moms
Du sparer: 9,74
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH2457
Udsolgt
-15%
46,71  m/Moms
54,95  m/Moms
Du sparer: 8,24
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH2471
-15%
46,71  m/Moms
54,95  m/Moms
Du sparer: 8,24
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH2464
Udsolgt
-15%
46,71  m/Moms
54,95  m/Moms
Du sparer: 8,24
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH2488
Udsolgt
-15%
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH2440
-15%
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH2433
-15%
46,71  m/Moms
54,95  m/Moms
Du sparer: 8,24
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH2495
-15%
46,71  m/Moms
54,95  m/Moms
Du sparer: 8,24
0 anmeldelser
Model/varenr.: BH4193

BORNHOLMERHAMPEN

Deres hampete er en yderst velsmagende te som de senere år med rette er steget i popularitet. Smagsmæssigt har den en let krydret smag og kan minde lidt om en mild grøn te. Hampeteen fra BORNHOLMERHAMPEN bliver produceret af biodynamisk industrihamp som er en forædlet hampesort, hvor man har trukket det euforiserende stof THC (tetrahydrocannabinol) ud af planten. Hampete kan drikkes hele dagen og også fungerer glimrende både som te til din frokost og som aftente, eller blot til en stund med et øjebliks fred og fordybelse. Hampete smager desuden rigtig godt, og hos BORNHOLMERHAMPEN produceres den 100 % biodynamisk, uden brug af pesticider. Teerne fås i 6 forskellige smagsvarianter.

Te i Danmark

Danskere er glade for te. En undersøgelse fra Analyse Danmark, viser at mere end 85 % af alle danskere jævnligt drikker te. Teens er et godt alternativ den populære og koffeinrige drik, kaffe. Hampete og urtete generelt, indeholder dog ingen koffein, hvilket også gør den velegnet til at drikke ved aftenstid. Ydermere er der i de seneste år kommet mere fokus på urtete, såsom hampete, som et naturligt alternativ, der ovenikøbet smager dejligt. BORNHOLMERHAMPEN er glade for at kunne give deres bidrag til te-trenden, og for at urteteen igen er “hot”. Og så findes der vist næppe en mere bæredygtig te: hampen er i sig selv en plante, der er god for klima og miljø og så er BORNHOLMER hampeteen dyrket og forarbejdet lokalt på Bornholm, fra 2019 på biodynamisk vis det vil bl.a. sige ingen pesticider på bladene i deres hampete!

Teens historie

Hvad er te egentlig? Kort og godt er te en drik, som fremstilles ved den simple proces at hælde varmt vand over aromatiske blade. Vidste du at efter vand, er te den væske der drikkes mest af i verden? Der findes te i et utal af varianter. Her kan bl.a. nævnes: grøn te, sort te, hvid te, oolong te, rooisbos te (rød te), matcha te, frugtte og urtete. Egentlig forstås te som blade fra tebusken camellia sinensis. Te kommer oprindeligt fra Kina, hvor den blev anset som en drik med helbredende virkning. Tebuskens blade indeholder ligeledes koffein som vi kender det fra kaffe, hvorfor det også var en populær drik i løbet af arbejdsdagen. Teen blev via. portugisiske købmænd bragt til Europa i 1500 tallet. Især i England, vandt teen indpas i løbet af 1600 tallet, hvor det stadig den dag i dag er den foretrukne varme drik. Urtete og frugtte er betegnelser der anvendes om te brygget på tørret frugt eller urter, og som derfor ikke indeholder tebuskens blade. til gengæld er de ofte er tilsat gamle lægeurter. Her kan nævnes tetyper som: kamillete, hybente, rosente eller hampete. Hos BORNHOLMERHAMPEN fokuserer de på produktion af 100% biodynamisk hampete.

BORNHOLMERHAMPEN

består af Signe og Emmanuel, Danmark og Argentina i skøn forening på Bornholm, sammen har de arbejdet med hampen i seks år. Med baggrund henholdsvis i den akademiske verden og inden for IT, ønskede de begge at lægge deres arbejdsliv om, komme tættere på den natur, der omgiver dem og være med til at gøre en forskel i forhold til en mere grøn og afbalanceret livsstil. De begynde at interesse sig for og kigge ind i fremtiden: Hvad er der brug for i Danmark og i verden? Øget fokus på grønne tanker og handlinger, bæredygtige produktion og livsstil, ro og meningsfuldhed, jordforbindelse….

Spørgsmålet var, om alt dette kunne transformeres til et meningsfuldt arbejde? De begyndte at se hamp i butikkerne, undersøgte det nærmere og fandt ud af, at hamp er en superbæredygtig plante:

 • Hamp er en plante der er god for klima og miljø
 • Med kraftige bladvækst omsætter hamp store mængder CO2 til ilt under fotosyntese
 • Udpiner ikke landmandens jord
 • Kort fortalt så er hampen en velsmagende superfood
 • Superbæredygtig → klimavenlig fødevare
 • Rummer potentielt et hav af anvendelsesmuligheder

Alt dette i kombination med de grønne visioner der er for Bornholm, gjorde at de tænkte: Bornholm er stedet at starte et grønt hampeeventyr.

Deres vision er, at yde et bidrag til en grøn omstilling via arbejdet med hamp.

De var også omkring det Bornholmske lokale Ø-arkiv og kunne læse sig til, at der er en gammel tradition for at dyrke hamp på Bornholm.

Således omtaler Det kongelige danske landhusholdningsselskabsskrifter (udg. 1804) hampen som en udbredt handelsplante på Bornholm.

Med udviklingen af industrihampen, som er en forædlet hamp, er det igen blevet muligt at dyrke hampen på legal vis og udnytte alle hampens potentialer.

Deres nicheprodukt: biodynamiske hampete - Nordens grønne urtete - en af de mest bæredygtige teer, der findes på markedet:

År 1: økologisk - / år 2: biodynamisk

Biodynamik bygger på holistisk forståelse af samspillet mellem natur, landbrug og det kosmos, som vi alle er en del af. Dvs. opmærksomhed på månens faser, planeternes position i forhold til stjernebillederne (hvilket i øvrigt var helt almindeligt blandt landmænd at være opmærksomme på, inden vi fik det super effektive industrielle landbrug) og egentlig ved vi også alle, at vi er påvirket af solen, planter skal have lys for at vokse, månen har betydning for flod og ebbe - og menneskets hormonbalance osv.

 • Ingen pesticider eller herbicider + homøopatiske præparater til at styrke jord og planter
 • Biodynamiske metode er den bedste til at binde CO2 i jorden
 • Biodynamiske metode styrker biodiversitet i og omkring marken
 • Højt indhold af protein i biodynamisk hvede
 • Kokkes interesse i biodynamiske produkter: bedre smag! Dette skyldes bl.a. det kiselpræparat som bliver spredt ud over planterne, kisel er med til at styrke fotosyntesen og sukkerproduktionen i den enkelte plante, hvilket igen har stor betydning for smagen i den endelige fødevare
 • Hampen høstes med håndkraft! Udfordring og kvalitetsmærke
 • Med hampeteen at byde ind med en nordisk grøn urtete, dyrket under bæredygtige forhold, megen te fra Asien er sprøjtet med pesticider, ingen lang transport fra Asien

Hos BORNHOLMERHAMPEN prøver de at inkorporere en cirkulær tankegang i al deres produktion, således at der er mindst mulig spild i produktionen, hvilket i øvrigt harmonerer godt med den biodynamiske tankegang: filosofien er netop, at det enkelte landbrug skal kunne fungere som én organisme, hvor planter og dyr indgår i en balanceret produktion og i samspil med omgivelserne.

Således har de fået et samarbejde med virksomheden Økolyst op at stå: Økolyst producerer biodynamiske ingefær- og gurkemejeshots, de køber herefter pressekagen af netop ingefær og gurkemeje og bruger disse som smagsgiver i de to blandinger vi har med ingefær og gurkemeje.

Af hampestænglerne, som de har tilbage efter at have brugt blade og blomster til te, er de i samarbejde med et større dansk arkitektfirma i gang med at udvikle et bæredygtigt byggemateriale - mere om dette længere henne i processen!